Om Tove

tove19Tove är en levnadsglad tjej som älskar livet och hon njuter verkligen av alla dagar till fullo 🙂

Hon är också en tjej som föddes svårt sjuk och fick tillbringa sina första tre månader på sjukhus. Hon är född med läpp-, käk- och gomspalt, och fraktur på nyckelben och sex revben, vilket gjorde att hon hade fruktansvärt ont. Hon fick sövas i 2,5 vecka för att hon inte klarade av smärtan – hon slutade andas medvetet, så ont gjorde det.

Hon har en defekt hypofys (hypofysinsufficiens) sen fosterstadiet och hon måste ta mediciner/hormoner 4-5 gg/dag hela livet. Hon har en utvecklingsstörning, där språkstörning är det mest utmärkande. Skelar gör hon också, och hallux valgus har hon på båda fötterna.

Jag mamma Pernilla, pappa Tony och storasyster Erika är hennes familj, och vi är alla tre enormt stolta och glada över varje framsteg som hon gör. Och så många fina människor finns runt omkring oss – släkt och vänner. För att inte tala om all personal – förstås inom vården men också på dagis, i skolan, på fritids, korttids etc. Nu i höst påbörjar vi ett nytt kapitel då hon börjar på gymnasiesärskolan i Sjöarp. Tack alla <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *