År 2005 (6 år)

tove05_1.jpgIngrid och Tove. (Inte bästa bilden på Tove dock :O ) När Tove ska börja förskoleklass i Backarydskolan bestämmer sig Ingrid för att följa med dit som resursperson. Under tre år på dagis har Ingrid utbildat sig till specialpedagog i Kristianstad, samtidigt som hon har varit resurs på 50 procent till Tove på dagis. En gång sa jag till Ingrid: ”Alla barn skulle ha en Ingrid.* Hon svarade: ”Och alla förskolelärare skulle ha en Tove.”

tove05_2.jpgTove tillsammans med mamma Pernilla. Rätt så lika, eller hur? Tom, frågande blick och slapp underkäke…

tove05_3.jpgTove tillsammans med mamma och pappa. Kortet är taget inför att storasyster Erika skulle resa bort och väldigt gärna ville ha ett fotografi på oss med sig <3

tove05_4.jpgHos ortopisten Astrid testas Toves syn och skelning. Istället för bokstäver får hon teckna hus, äpple etc. (Bilder syns på stolen bredvid henne.) Hon ser bra, hon är dock lite översynt och behöver fortfarande stor text etc när hon jobbar i skolan. Lappträning kan vi sluta med, och om några år ska skelningen opereras. Det är dock endast kosmetiskt. Tove har lärt sig att titta med ett öga i taget, och hon kommer aldrig ”samköra” ögonen, vilket påverkar tex djupseendet. Men hon lär sig kompensera för det.

tove05_5.jpgTove tillsammans med mormor Birgitta och Erika, hemma hos mormor i Göteborg.

tove05_6.jpg
På påsk målar vi ägg. Eller på papper. Kolla in båda barnens koncentrerande min med munnen 🙂

tove05_7.jpgDockor är Toves favoritleksak nummer ett. Vet inte hur många dockor hon haft (jag säljer dem på loppis efterhand). Först när hon börjat typ nian börjar sätter jag stopp, ”nej, du är för gammal för dockor”.

tove05_8.jpgErika går ut ettan och till hösten börjar Tove förskoleklass i Backaryd.

tove05_9.jpgDet är svårt att sitta still i kyrkan på skolavslutningen. (Jag ser lite dragen ut, men det är jag INTE. Däremot har jag relativt nyligen laseropererat vänster öga för närsynthet.)

tove05_10.jpgTove fyller 6 år den 23 juli.

tove05_11.jpgSåpbubblor är kul, men det är lite svårt att sikta med munnen och blåsa. Då är såpbubblemaskin perfekt!

tove05_12.jpgI augusti åker vi till Cypern. Bada i poolen är ett måste för att orka med värmen.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *